Advent u Pagu ove godine obilježila je čarobna kućica Djeda Božićnjaka koju je za mališane osmislio i uredio Centar za kulturu i informacije Pag. Već prvi dan kada je otvorena, kućicu su posjetili brojni roditelji s djecom pa je čak vladala i gužva, što u Pagu u zimskim mjesecima nije čest slučaj.

“Kućica je bila pun pogodak. Osmislile smo je kolegica Ivana i ja i same je polako uredile, a nismo mogle ni same vjerovati koliko je rezultat sjajan. Presretne smo što su djeca oduševljena i što smo im u Pagu uspjeli stvoriti jednu takvu čaroliju.” – rekla je ravnateljica Centra, Dijana Vuleta.
adventska-kucica1
Osim Kuće Djeda božićnjaka, koja je otvorena petkom i subotom od 18:00 do 20: 00 sati, na paškom gradskom trgu smještena je i Adventska kućica s hranom i kuhanim vinom. “U kućici se izmjenjuju udruge, a zahvaljujući Gradu Pagu hrana i kuhano vino su besplatni za sve posjetitelje. Hranu pripremaju Udruge koje djeluju u gradu, a ovu subotu kuhali su članovi Udruge Paška alka.” – kažu u Centru. Kroz vrijeme Adventa Pažani, ali i svi koji posjete Pag moći će uživati u nekoliko božićnih priredbi, kazališnoj predstavi Sarmica, božićnim koncertima, hrani i piću te posebno u čaroliji kućice u kojoj ih čeka Djed Božićnjak.
advent1 advent17