Centar za kulturu i informacije Pag organizirao je dvodnevnu radionicu izrade košara za cvijeće u makrame tehnici. Polaznici su naučili osnove vezanja čvorova od kojih su izradili vrlo lijepe košare za cvijeće.

Makrame (Macramé) je drevna vještina vezivanja čvorova u određene uzorke, koji se mogu iskoristiti za cijeli niz kreativnih uporaba; od nakita (micro macrame) i kućnih dekoracija, do držača za vaze i odjeću. Pojam ”macramé” je arapskog porijekla i u svom originalnom značenju znači- resa, nit. Umjetnost makramea datira još iz 13. stoljeća, kada su arapski tkalci počeli vezivati dodatnu tkaninu na rubove njihovih nošnji. Počelo je, dakle, kao zanat, a razvilo se u zbilja pravu umjetničku kreativnost. U 14. i 15. stoljeću se  u Italiji i Francuskoj izrađuje uglavnom oltarno ruho. U Velikoj Britaniji postaje popularan tek u 19. stoljeću.
Legenda kaže da su sjevernoamerički mornari proveli duge sate na brodovima učeći tehniku makramea. Time su radili pokrivače za zvona, kotače,  mreže i privezivali brodove. Makrame tehnika je  ponovno oživjela 60-ih godina s hippie pokretom i od onda se ponovno budi taj interes za drevnim zanatom.