Suradnik i prijatelj Centra za kulturu i informacije Pag maestro Lovro Pogorelić u petak 3. travnja promovirat će svoj CD u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u zagrebu. Centra za kulturu maestru Pogoreliću želi puno uspjeha.

Ljubitelje klasične glazbe 3. travnja očekuje nastup Lovre Pogorelića, istaknutog pijanista “uvjerljive snage i nepobitne individualnosti”.

Zagrebačkoj publici u KD-u Vatroslava Lisinskog, Pogorelić će se predstaviti jednim od najzahtjevnijih djela u cjelokupnoj pijanističkoj literaturi- Drugim klavirskim koncertom Sergeja Prokofjeva.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će ugledni slovenski dirigent bogate međunarodne reputacije i profesor dirigiranja na Bečkome glazbenom sveučilištu – maestro Uroš Lajovic.

Na programu su i vrhunci instrumentalne glazbe svog doba: Sonata Pian’e forte Giovannia Gabrielija te remek-djelo romantičke glazbe – simfonijska pjesma Tako je govorio Zaratustra Richarda Straussa.

Nakon koncerta održat će se promocija CD-a Lovre Pogorelića snimljenog za francusku izdavačku kuću Intrada, s djelima Musorgskog (Slike s izložbe) i Rahmanjinova (Preludiji). ( prijenos: Večernji list)