U sklopu obilježavanja Dana grada Paga, Matica hrvatska – ogranak Pag predstavila je dva nova izdanja: knjigu dr. sc. Josipa Celića „Pag kroz rukopis Gjure Szabe“ koja je  vrijedan doprinos poznavanju grada i otoka Paga i svojevrsna dobrodošla sinteza paške kulturne prošlosti te knjigu  “Časopis Zora (1917. – 1918.) : Paška perjanica Hrvatskoga katoličkog pokreta : Pretisak uredničkog primjerka” glavnog urednika prof. dr.sc. Igora Radeke, redovitog profesora Sveučilišta u Zadru, voditelja katedre Povijesti pedagogije. Riječ je o vrlo značajnom i  u isto vrijeme,  iznimno burnom povijesnom razdoblju, koje se posebno snažno prelamalo preko Paga, Zadra i zadarskoga kraja.

Nazočnima se u ime Matice hrvatske ogranak Pag obratio predsjednik prof. Jure Maržić koji je naglasio da je paški ogranak uz pomoć središnjice Matice Hrvatske objavio nekoliko vrijednih izdanja koje su prepoznata i u širim krugovima.

Stjepan Sučić, dopredsjednik Matice hrvatske je naglasio da su sve knjige Matice hrvatske za život naroda, a uvod u predstavljanje ovih dvaju vrijednih izdanja dao je prof. dr. sc. Miroslav Granić. Nazočnima su se obratili autori dr. sc. Josip Celić i prof. dr.sci. Igor Radeka te kao recenzentica Radekine knjige mr. sc. Maja Obad.