U II. magazinu u Pagu otvorena je stalna izložba „Pradavno paško jezero“. Izložba je postavljena u suradnji Centra za kulturu i informacije Pag i  Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Paga.

Koncepciju izložbe „Pradavno paško jezero“ osmislili su kustosi Dražen Japundžić i Katarina Krizmanić iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja , a stručni suradnici na postavljanju uzložbe bili su Zlata Jurišić – Polšak i Jeronim Bulić. Uz izložbu Pradavno paško jezero, posjetitelji će u II. magazinu moći pogledati i izložbu “Otoci – mjesta ljubavi, mora i kopna” koja je također dio postava Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, te izložbu “Zaron u paško plavetnilo”- fotografije podmorja autora Đania Iglića.

„ Grad Pag je ovom izložbom dobio jako puno u poboljšanju kvalitete kulturne i turističke ponude. Vjerujem kako će Paškinje i Pažani kao i  posjetitelji grada Paga sa zadovoljstvom razgledati izložbu“, rekla je na otvorenju izložbe ravnateljica Centra za kulturu i informacije  Pag Dijana Vuleta.

Izložbu je proglasio otvorenom gradonačelnik Grada Paga gospodin Željko Maržić. Izložbu se može pogledati do 1.9. svaki dan od 19 do 22 sata.