U Kneževom dvoru u Pagu održano je predavanje profesora Ante Radonića, voditelja planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu pod nazivom „Čudesni svijet drugih planeta“.
Predavanje su zajednički organizirali Astronomski klub Algol Pag i Centar za kulturu i informacije Pag.
Profesor Ante Radonić od 1972. radi u Tehničkom muzeju u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija s astronautikom. Glavna aktivnost mu je popularizacija astronomije i astronautike. Redovito održava predavanja u planetariju za školske grupe kao i javna tematska predavanja za građane.Napisao je preko 300 popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima. Najviše je pisao za časopis zagrebačke zvjezdarnice “Čovjek i svemir” , časopis Hrvatskoga prirodoslovnoga društva “Priroda” te u dnevnim listovima “Vjesnik” i “Večernji list”. U časopisu “ABC tehnike” napisao je u 23 nastavka feljton pod nazivom: “Astronautika”. Pisao je članke za Leksikon i Opću enciklopediju Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”. Napisao je poglavlje “Nove spoznaje o tijelima Sunčeva sustava” u knjizi “Pogled u svemirski ocean” u izdanju Zvjezdarnice Hrvatskoga prirodoslovnog društva. Održao je preko 500 javnih predavanja iz područja astronomije, astronautike i raketne tehnike. Imao je preko 300 nastupa u posebnim emisijama radija i preko 50 nastupa u emisijama televizije. Stalni je suradnik tjedne emisije o Svemiru i istraživanju Svemira “Andromeda” na Drugom programu Hrvatskoga radija.
Pred brojnom publikom u kojoj su među ostalima bili gradonačelnik Grada Paga Željko Maržić i dogradonačenik Grada Paga Dario Grašo profesor Radonić je govorio o istraživanju tijela Sunčeva sustava i planeta oko drugih zvijezda.

“Znamo za postojanje planeta izvan našeg sunčevog sustava, a svake godine će se otkrivati sve više planeta. No, proći će još dosta vremena prije nego se otkriju pojedinosti o planetama. Otkrivene planete se uspoređuju s planetama našeg sunčevog sustava i kada se za otkrivenu planetu kaže kako je slična Zemlji, to znači da je slična veličinom, ali ne i na neki drugi način”, rekao je profesor Radonić.
U sklopu Ciklusa predavanja Centra za kulturu i informacije Pag za ovu godinu su predavanja o raznim temama koja će se, u prvoj polovici godine održavati od veljače do svibnja, a nastavit će se održavati nakon završetka turističke sezone. Slijedeće predavanje održat će se 18.3.2014. u Kneževom dvoru Pagu, a predavač je Igor Miletić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Zadru.