Zbog velikog interesa Paškinja i Pažana i prijatelja Paga za pohranjivanje dokumenata i predmeta u vremensku kapsulu produžen je rok za prikupljanje do 1. 10. 2014. godine. Tijekom ljetnih mjeseci kutija za prikupljanje materijala za vremensku kapsulu bit će postavljena u Kneževom dvoru.

Projekt „Vremenska kapsula“ pokrenuo je Centar za kulturu i informacije Pag u ožujku 2014. Cilj projekta je prikupiti predmete, fotografije, dokumente koji se koriste u 2014. godini i pohraniti ih u vremensku kapsulu. Kapsula će se otvoriti za 50 godina, dakle 2064. godine, a oni koji će je otvoriti, moći će sve pregledati i steći uvid u način života u Gradu Pagu prije 50 godina. Vremenska kapsula će se zakopati u parku na Goliji ( kod restorana „Smokva“).

Centar za kulturu i informacije Pag poziva Paškinje i Pažane da donesu manje predmete koji su u svakodnevnoj upotrebi kao na primjer obiteljske i druge fotografije, razglednice Paga, video i audio zapise o Pagu, knjige i publikacije o Pagu, paške suvenire, poštanske marke, daljinski upravljač, žarulju, utičnicu, telefon, čašu, upaljač, šibice, mobitel, CD, DVD, glačalo, razne manje komade raznog alata, svjetiljku, dioptrijske naočale, razne račune i formulare, PVC vrećice s natpisom, odjevne predmete i drugo.
Organizator će odabrati predmete koji će se staviti u vremensku kapsulu. Predmete koji se neće staviti u vremensku kapsulu građani će moći preuzeti u Centru za kulturu i informacije Pag.