CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE PAG
P O Z I V A
SVE PAŠKINJE I PAŽANE
NA SKUPLJANJE STVARI ZA STAVLJANJE U VREMENSKU KAPSULU

VRIJEME SKUPLJANJA: 10.3- 1. 6. 2014.
MJESTO SKUPLJANJA: Gradska knjižnica Pag u radno vrijeme knjižnice
Donositi se mogu manji predmeti koji su u svakodnevnoj upotrebi kao na primjer obiteljske i druge fotografije, razglednice Paga, video i audio zapisi o Pagu, knjige i Publikacije o Pagu, paški suveniri, poštanske marke, daljinski, žarulja, utičnica, telefon, čaša, upaljač, šibice, mobitel, CD, DVD, glačalo, razni manji komadi alata, svjetiljka, dioptrijske naočale, razni računi i formulari, PVC vrećice s natpisom, odjevni predmeti i drugo.
Organizator će odabrati predmete koji će se staviti u vremensku kapsulu. Predmete koji se neće staviti u vremensku kapsulu građani će moći preuzeti u Centru za kulturu i informacije Pag.
Vremenska kapsula će se zakopati u parku na Goliji ( kod restorana „Smokva“) i bit će zakopana na 50
godina odnosno do 2064. godine.

Vremenska kapsula je projekt Centra uza kulturi i informacije Pag. Cilj ovog projekta je sačuvati predmete koji se svakodnevno koriste, a od kojih većina za 50 godina više neće biti u upotrebi. Želja je pokazati budućim pokoljenjima Paškinja i Pažana što su njihovi preci koristili 2014. godine. Također u vremenskoj kapsuli će se nalaziti i dokumenti koji će za 50 godina imati posebno značenje kao što je popis stanovnika, odluke Gradskog vijeća, gradske uprave, a posebno će biti vrijedne fotografije, video i audio zapisi.
Zahvaljujemo na suradnji.