U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, a u sklopu manifestacije Paško kulturno ljeto, u ponedjeljak 7. srpnja, s početkom u 20:00 sati, je održan program  „Stara paška ulica“. U programu je sudjelovala Udruga „Paška alka“ i pjevači pučkih napjeva.

ulica1      ulica    ulica6

Prikazane su stare igre cip-cip, škrije, tombola (tumbula), trilja (trija), te kartaške igre briškula i trešeta. Posjetiteljima je prikazano opletanje boca za vino, krpanje ribarske mreže, način na koji se nekad sušila roba na ulicama, te kako se prala roba u kablu, na dasku, a čipkarice su pokazivale kako se šije paška čipka.

ulica3                                        ulica2

Članice Paške alke su nosili kotule i fuštane, članovi su nosili trliše, odjeću kakva je u Pagu bila česta od kraja 19. do sredine 20.stoljeća. Program je održan na Kneževoj i Veloj ulici. Za scenografiju su korišteni razni stari predmeti koji su u Pagu bili u upotrebi do sredine 20. stoljeća kao što su petrolejke (lumace), fralići i svijeće parafinke.

ulica7     ulica10    ulica14     ulica15

U scenografiji su također korištene bačve raznih veličina, stari drveni stolovi, drvene klupe, niske stolice (katridice), te razni drugi manji predmeti. Program Stara paška ulica su s velikim zanimanjem razgledali brojni posjetitelji, među kojim je bilo turista, Paškinja i Pažana. U programu „Stara paška ulica prikazuju se razni aspekti života u gradu Pagu u 19. i 20. stoljeću.